narhvalen.dk download
login

kaptajn Morgans skat

I september 2010 opdagede marinearkæologerne seks af den berygtede Kaptajn Morgans jern-kanoner ud for Panamas kyst. Opdagelserne fortsatte sidste sommer med fundet af et træskibsvrag fra det 17. århundrede, som man mener, er et af de fem skibe, som Kaptajn Morgan mistede på det lavvandede Lajas Reef i år 1671.
I juli 2012 er arkæologteamet vendt tilbage til Panama med økonomisk støtte fra Diageo, der producerer rommen Captain Morgan, for at udgrave historiske artefakter fra vraget.

Statsautoriseret sørøver
De fleste forbinder Kaptajn Henry Morgan med billedet på en flaske rom, men virkelighedens Captain Morgan var en sagnomspunden kaprer, en slags statsautoriseret sørøver, som var udsendt fra den engelske trone for at passe på de engelske handelsruter til Syd- og Nordamerika. I 1670, da Morgan rådede over den største flåde i Caribiens historie, satte han sejl mod Panama City, som var den rigeste by på den vestlige halvkugle, men under sejladsen dertil forliste hans flagskib og yderligere fire skibe på Lajas Reef ved foden af Fort San Lorenzo, der bevogtede mundingen af Chagres-floden.
Læs hvad EB skriver...

narhvalen.dk download